Sancaktepespor Süper Amatör Lig’e Geri Döndü

Sancaktepespor Süper Amatör Lig’e Geri Döndü
2025-2026 sezonunda İstanbul 1. Amatör Lig 15. Grup’ta mücadele eden Sancaktepespor, erteleme maçında sahasında ağırladığı Esatpaşaspor’u 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Bu sonuçla birlikte Sancaktepespor, 3 sezon aranın ardından yeniden Süper Amatör Lig’e yükselmenin gururunu yaşadı.
Sarıgazi Stadı’nda Gol Şov
Sarıgazi Stadı’nda oynanan ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmaya ev sahibi ekip saha ve seyirci avantajıyla hızlı başladı.
Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunun kontrolünü eline alan Sancaktepespor, etkili hücum organizasyonlarıyla Esatpaşaspor savunmasını zorladı. İlk yarıyı 5-1 önde tamamlayan mavi-beyazlılar, ikinci yarıda da tempoyu düşürmeden farkı daha da açtı ve sahadan 7-1’lik net bir galibiyetle ayrıldı.
Eren Ardıç Günün Yıldızı Oldu
Teknik Sorumlu Sabur Eser ve Antrenör Yücel Akyol yönetiminde sezona damga vuran Sancaktepespor’da, Esatpaşaspor karşısında Eren Ardıç attığı 4 golle maçın yıldızı oldu.
Performansıyla tribünleri ayağa kaldıran başarılı futbolcu, maç sonunda şampiyonluğu eşi ve kızı Miray ile birlikte kutladı.
Karşılaşmada Sancaktepespor’un diğer gollerini ise genç yetenek Yusuf Can Yayık (2 gol) ve tecrübeli oyuncu Okan Destegül kaydetti.
Protokol Tribününde Yer Kalmadı
Şampiyonluk maçına ilgi büyük oldu. Sarıgazi Stadı’nda protokol tribünü tamamen dolarken, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve ilçenin önde gelen iş insanları da bu tarihi günde Sancaktepespor’u yalnız bırakmadı.
Maç sonunda protokol üyeleri sahaya inerek futbolcular ve teknik heyetle birlikte şampiyonluk sevincine ortak oldu.
Forza Sancak’tan 90 Dakika Destek
Karşılaşma öncesinde futbolcuları tribünlere çağırarak moral veren Sancaktepespor taraftar grubu Forza Sancak, maçın başlamasıyla birlikte görsel ve işitsel anlamda büyük bir şova imza attı. 90 dakika boyunca hiç susmayan taraftarlar, takımlarına verdikleri destekle şampiyonlukta önemli rol oynadı.
Kulüp Yönetimi Takımını Yalnız Bırakmadı
Erteleme maçını tribünden takip edenler arasında Sancaktepespor Koordinatörü Yasin Gezgin, Onursal Kulüp Başkanı Turgut Daş, Kulüp Başkanı Osman Gayır ve Yönetim Kurulu Üyeleri tam kadro yer aldı. Yönetim, maç boyunca takımı desteklerken maç sonu sahadaki sevinçte futbolcularla birlikteydi.
Şampiyonluk Coşkusu Sahaya Taştı
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Sarıgazi Stadı’nda adeta bayram havası yaşandı. 3 sezon önce veda edilen Süper Amatör Lig’e yeniden yükselmenin mutluluğunu yaşayan futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarlar sahada tek yürek oldu. Şampiyonluk kupası öncesi çekilen hatıra fotoğraflarıyla bu özel gün ölümsüzleştirildi.
Sancaktepespor, ortaya koyduğu futbol, güçlü kadrosu ve camia desteğiyle Süper Amatör Lig’de de iddialı olacağının sinyallerini verdi.
Haber : Murat Nazik




























